Nytt år och nya mål?

En dryg månad sedan senaste blogginlägget. Det skulle inte bli så. Jag skulle blogga regelbundet. Men två små barn kräver sin tid. Ibland springer jag också ;-)
 
Jag springer på. Men det är i princip det enda. Några cirkel-/tabatapass i grannens garage blev det före jul men då vi firade julen i Stockholm och jag glömde TRX-bandet hemma blev det endast löpning där uppe. Det är svårt att få ihop träning med familj. Jag vill helst springa på morgonen men det blir alltid på bekostnad av att Johan måste gå upp och ta barnen och/eller att jag missar den gemensamma frukosten. På vardagarna går det inte alls. Det får vänta tills barnen blir äldre. 
 
Nytt år och nya träningsmål? Inte jag. Det enda jag har i sikte är Stockholm Marathon i juni och där har jag en egen tidsgräns jag vill nå. Det kräver att jag fortsätter springa och det gör jag ju. Jag skulle gärna vilja styrketräna mer men den tiden finns inte riktigt. Styrketräna hemma kan vara ett alternativ men jag hinner inte det när Oliver är på dagis och när han är hemma vill han bara sitta på mig så fort jag försöker göra något träningsaktigt. Han är tre år i sommar. Det går över.
 
Jag skulle också vilja börja träna med en löpargrupp och det är väl det i så fall som jag kommer göra annorlunda. Jag tror förresten inte att det är någon bra idé att "börja sitt nya liv" bara för att det är ett nytt år. Det håller aldrig. Den som vill göra någon förändring ska nog tänka mer långsiktigt och det är det som är det svåra, att göra nya vanor till rutiner.
 
Jag vet att jag alltid kommer att röra på mig mycket och äta bra och naturlig mat. Jag får svackor ibland och tappar motivationen men jag har alltid en "normalnivå" som jag kommer tillbaka till. En känsla när löpningen är lätt och jag mår bra. Den känslan kan alla känna med lite ansträngning.